Тодор Спасов е единственият ни състезател в екстремния спорт, наречен клиф дайвинг

Скоковете от 30-метрови скали в езера и язовири са ежедневие за Тодор Спасов. Българинът е единственият ни състезател в екстремния спорт, наречен клиф дайвинг. Скача от скали в Акапулко, Азорските острови и Куба, а наскоро доведе екип по клиф дайвинг и в България, където бяха набелязани две дестинации - Камен бряг и Чудните скали. Последният му скок беше специално за "Събуди се". 

 

Първия слънчев ден след поредицата дъждовни решаваме да прекараме навън. Мястото е язовир „Кайлъка” край Плевен. Не сме единствените. Намеренията на този човек обаче, явно се различават от нашите и не се изчерпват с това просто да се полюбува на гледката.

 

Оказа се, че 18-метровата скала, извисяваща се над „Кайлъка” край Плевен, бледнее на фона на обектите, от които Тодор обикновено скача.

 

Освен участник в шоу програми, Тодор е и жури в телевизионни формати, в които известни личности се обучават във височинни скокове. Представете си Dancing stars обаче във воден вариант. Българинът е и единственият ни представител в световните серии по клиф дайвинг. Дестинациите, където този спорт се практикува са пръснати по цял свят. Мексико, Куба, Австралия, Алпите, а наскоро Тодор води организаторите и в България, където набелязват две дестинации - Камен бряг и Чудните скали.

 

Повече по темата гледайте във видеото.