Сооред него разликата между екзитпола и реалните резултати ще се стопи

„Нека обърнем внимание, че тук става въпрос за екзитпол. Припомням ви, че при президентските избори имаше 11% разлика между екзитпола и реалните резултати, а впоследствие разликата се оказа 7%. Аз смятам, че разликата ще се стопи, така представителят на „Коалиция за България” Антон Кутев коментира разултатите от екзитпола на „Алфа Рисърч”, според които ГЕРБ получават 28,4% от гласовете, а БСП – 21,6%.
 
Относно разкритието на Нова ТВ за аферата „Бобов дол” и за купуваните от БСП гласове в мините, Антон Кутев отговори категорично: Не сме купували гласове и това е един любим вариант на политиците и журналистите.”
 
„ЛИДЕР” е съвсем отделна партия. Какво прави тя аз не знам. Не отговарям за действията на друга партия. Второ, всичко това трябва да отиде в прокуратурата и тя трябва да каже какво се случва. Едно е сигурно - всички случаи, в които има доказателство, че има купуване на гласове, трябва да стигнат до прокуратурата. Ковачки не работи за БСП. Аз си спомням, че предишния път той гласува за друга партия”, допълни още Антон Кутев. 

Още по темата

 
На въпрос дали резултатите от екзитпола доказват, че правителството има подкрепа, Кутев отговори, че е рано да се правят подобни заключения.  
 
Междувременно, математикът Михаил Константинов  показа разпределението на мандатите според резултатите от екзитпола: 
 
"Изключителен екзитпол. Това нещо беше казано няколко пъти преди изборите. ГЕРБ получават 6 мандата от 17, БСП – 5, ДПС – 3, ББЦ – 2, РБ – 1. За мен няма никакво съмнение, че това ще бъдат резултатите. БСП и ДПС имат 8 мандата, което е малко по-малко от половината. Представителите на ЕНП - ГЕРБ и РБ, имат 7". 
 
Повече гледайте във видеото.