От ГЕРБ поискаха оставката на заместник-кмета по правните въпроси

Политически сблъсък и обвинения в София за това кой е отговорен за окончателното спиране на Симеоновския лифт на Витоша. От ГЕРБ поискаха оставката на заместник-кмета по правните въпроси и обвиниха местната власт в бездействие.

Последва отговор от кмета на Столична община Васил Терзиев – че това е наследен проблем, който датира още от 2007 година. Той се ангажира до края на мандата му като кмет София да има поне един лифт или да са предприети действия за изграждането на такъв. А от ГЕРБ настояват и за извънредно заседание на Съвета другата събота заради новата организация на движение в София.

Симеоновският лифт вече няма да работи

"Кучето не е заровено нито на Витоша, нито под Симеоновския лифт, а някъде тук около нас на "Патриарха", "Витошка" и "Нансен" в района на НДК. И сега са напът да задръстят с автомобили и планината Витоша – затова, че не са си свършили работата. Нямаме никакво реално действие, освен бездействието – спирането на Симеоновския лифт", смята Антон Хекимян.

"Пробват да прехвърлят вината за нещо, което те са сътворили, на някой друг. Водим разговор как за 6 месеца не сме успели да поправим нещата, а те са продали лифтовете – не са на концесия", заяви Васил Терзиев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase