Политическите консултации за точна дата започват в понеделник

След излизането си от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента коментар направи единствено лидера на "Атака" Волен Сидеров. Представителите на другите партии напуснаха президентството, без да говорят пред медиите.

 

Изявление на политическите лидер имаше в Народното събрание, но по-голяма яснота нямаше. Единственото ясно е, че политическите консултации в парламентарен формат ще започнат от понеделник. Според управляващите това се налага, тъй като не е работа на Консултативния съвет при президента да насрочва конкретна дата за избори. Без значение според тях е и кога правителството ще подаде оставка, тъй като след това то ще продължи да работи в оставка.

 

Заседанието на парламента в момента е в пауза. Провали се и третият опит да бъде насрочено допитване до народа във връзка със задължителното, електронното и мажоритарното гласуване. Четвъртият мъчителен опит се очаква да започна всеки момент. Провалът се случи по искане на ГЕРБ, които настояха точката да бъде отложена, докато пристигнат представители на президентската институция и на инициативния комитет, който инициира допитването.

 

От БСП заплашиха, че при пореден провал ще преосмислят позицията си дали такъв референдум да има изобщо.

 

Коментарите на политическите лидери може да гледате във видеото.