Адвокат Николай Хаджигенов отрече каквато и да е връзка между него и Цветан Василев

Тримата обвинени в подготовката на убийството на Делян Пеевски ще съдят България в Страсбург. Делото срещу тях не е прекратено, те все още са обвиняеми, въпреки че срещу тях реално няма доказателства.

 

Вече една седмица трима мъже са обвиняеми за подготвян атентат срещу Делян Пеевски, макар срещу тях и въобще за това престъпление да няма намерено нито едно доказателство.

 

Не напразно оттеглиха протеста. Това се случва за първи път. Такова нещо не е имало досега. Това е поръчка очевидно и няма нищо общо с правото”, обясни Николай Хаджигенов, адвокатът на единия от обвинените.

 

Кой се е объркал, че някой е подготвял убийството на Пеевски – прокуратурата или МВР? Отговорът на този въпрос вкара в словесна престрелка през медиите Сотир Цацаров и Цветлин Йовчев. Адвокат Николай Хаджигенов потвърди версията на МВР, че всичко по случая е ръководено от прокуратурата. 

 

Това нещо не може да мине без санкцията на главния прокурор”, смята адвокат Хаджигенов.

 

Днес Сотир Цацаров запази мълчание. И така не стана ясно дали обвиненията срешу тримата мъже ще бъдат свалени.  

 

Разследването "Пеевски" - Ани Цолова и Виктор Николаев ще продължат да задават въпросите без отговор и утре в предаването "Здравей, България!". Гост ще бъде министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.