Според кмета на града язовири край Варна са били изпускани

Язовири край Варна са били изпускани след голямото наводнение там и вследствие на това е наводнен град Добрич – такава версия подкрепи кметът на Добрич Детелина Николова.
 
Дерето, което обикаля града, не е успяло да побере близо 8-метровата вълна, тръгнала към града. Преливайки, дерето е образувало вълната, която след това се изляла в къщите. 

Още по темата

 
Хората не могат да се приберат по домовете си, защото те са разрушени
 
Потърпевшите се нуждаят основно от почистващи препарати, обясни репортерът ни Надя Ганчева.
 

Добрич попадна в един естествен капан. Усилията трябва и трябваше да бъдат на всички общини в този регион”, обясни за „Събуди се” кметът на Добрич Детелина Николова.
 
Веселин Монев от Басейнова дирекция – Плевен обаче заяви, че между 19-и и 20-и юни няма постъпила информация за контролирано изпускане на язовири по поречието на Сухата река и река Добричка.

„Дори да се е случило, когато започне да прелива едно язовирно езеро през преливника, се отваря основният спускател по такъв начин, че се разделя водното количество, за д аможе да се контролира”, обясни Веселин Монев.

 

Бедственото положение в Добричко продължава. В неделя ще продължи отводняването на жилища, ще се доставят дезинфектанти, минерална вода, медикаменти. Ще започне и описване на щетите по домовете. Отворен е и център за услуги, в който ще се приемат молбите на граждани за отпускане на еднократна финансова помощ.