Открита е линия за сигнали от граждани, получили напътствия какво да правят с вложенията си

Шефът на Агенцията за национална сигурност Владимир Писанчев, вътрешният министър Цветлин Йовчев и обвинител номер едно Сотир Цацаров се събраха на спешна среща в централата на ДАНС. Най-вероятно повод за срещата е опитът да бъдат паникьосани хората с вложения в банките

Още по темата

 
Междувременно, от ДАНС съобщиха, че във връзка с проверките за дестабилизиране на банковата система е открита телефонна линия за сигнали от граждани, получили SMS или имейл с напътствия какво да правят с вложенията си. Сигналите ще бъдат приемани на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адрес press@dans.bg. За последните няколко часа вече са получени десетки граждански сигнали. 
 
На притесненията, насадени от продавачите на страх, както ги определи управителят на БНБ - Иван Искров, дребните вложители, които решиха да не се поддават, отговориха категорично, че няма да изтеглят парите си от Първа инвестиционна банка, както и че е време „да покажем, че можем да виждаме и по-далеч от носовете си”.
 
Експертите от своя страна коментираха, че „не трябва да се позволява на шайка подлеци да обезценява спестяванията на хората”.