Според Коритаров целенасочено се внушава един престъпен контекст около Цветан Василев

„Зад фасадата на един такъв свръхкризисен проблем с една банка не просто се разчиства политически терен и се преструктурират някакви политически конфигурации. Аз правя една аналогия – някой упорито се опитва да изфабрикува от образа на Цветан Василев един банков Трайчо Костов. Много целенасочено, системно и от рано започна едно предварително внушение за престъпен контекст около този човек, който градира. Не бих се учудил, ако след време дори това, което говори БНБ, се окаже невярно.”
 
Това заяви журналистът Георги Коритаров в предаването „Събуди се” във връзка със ситуацията около КТБ. 
 
Припомняме ви, че на 11-и юли бе съобщено, че БНБ отнема лиценза на Корпоративна търговска банка. Сметките на гражданите и фирмите ще бъдат прехвърлени в „Креди Агрикол”, която ще бъде одържавена и прекръстена. 
 
Георги Коритаров изрази и позицията, че Румен Петков и Татяна Дончева – доскорошни врагове, били събрани от една банка. „Този лош пиар, който правят, ще провали Цветан Василев”, поясни журналистът.

Още по темата

 
„Аз съм повече от сигурна, че Цветан Василев искаше да стане българският съвременен Буров. Апетитите му за политиката бяха нараснали, дори заради Делян Пеевски, но след като той се сдобива с финансова мощ, той решава, че може да командва парад в политиката. Оттук идва големият вътрешен конфликт и катарзис”, коментира на свой ред Илияна Беновска.
 
Тя посочи и че КТБ е станала толкова мощна и финансово силна по времето на тройната коалиция. „След това правителството на Борисов я доукрепи и правителството на Орешарски симулативно каза, че вече парите на държавните търговски дружества вече не са такъв голям процент”, допълни още Илияна Беновска. 
 
Според нея политиците в момента си уреждат всички икономически и властови сметки с Цветан Василев и с други, които оперират с държавните пари по начин, по който ще ангажират държавата неправомерно. 
 
„Трябва да разглеждаме КТБ като инструмент за терористичен акт. Аз мисля, че е разклатена националната сигурност на държавата, защото политиката е разклатена до степен – ако е зъб, да падне сам”, подчерта Илияна Беновска.
 
Целия разговор в студиото гледайте във видеото.