По думите му, ако има ваканция за депутатите, се обезсмисля поправката, чрез която се целеше да има парламент до предсрочните избори

Изпуска се истинският контекст на истински засягащото страната ни - конфликтът в Украйна. Там е заложено бъдещето на Европа. Да не забравяме, че България произвежда боеприпаси колкото целия ЕС. Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото войната е до нас. Това заяви журналистът и бивш депутат от СДС Асен Агов в ефира на "Офанзива" с Любо Огнянов.

От преговори до политически разрив: Експерти с коментар за изхода от кризата

По думите му, ако има ваканция за депутатите, се обезсмисля поправката, чрез която се целеше да има парламент до предсрочните избори. "Ротацията беше успокоителна формула, макар и екзотична. Политическите актове не са начин за печалба. Оставката на председателя на НС говори за низ от събития, които предстои да се случат. Това е особен акт. Свалянето на Желязков може да се нарече и реванш. Целият политически ажиотаж беше абсолютно ненужен. Принизяването на политическия диалог до лични закачки е неприлично. В него не присъстват изобщо гражданите на България, сякаш те не съществуват. До такава степен е деградирал политическият дискурс, че ще отнеме много време, за да се възстанови", коментира той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase