Ще има ли правителство?

В ефира на „Здравей, България” експерти коментираха как се стигна до политическата криза и какъв ще бъде евентуалният изход от нея.

„Случващото се прилича на италианска семейна драма, в която партньорите не могат да решат дали да се разделят, или да останат заедно в името на децата. Отношенията са напълно провалени. Стоенето в тази коалиция е непоносимо. И в двете партии настроенията са за отиване на избори. Коалицията беше като семейство, в което хората са събрани насила”, смята социалният антрополог Харалан Александров.

Борисов: Път назад има, но той минава през извинение за обидите

„Струва ми се, че с този фокус върху обидата Борисов се опитва да отвлече вниманието от скандала вчера. Той беше породен от едно безпрецедентно действие, извършено от ГЕРБ - да бъде внесен изпълнен мандат, който де факто не е изпълнен. Ангажиментът беше нищо да не се променя и само да се ротират премиери. ГЕРБ трябва да се извини на цялата политическа класа и гражданите”, заяви политологът Ружа Смилова.

 

Доц. Киселова: Смяната на 11 от 20 министри ми се струва в повече

„Опитват се да облекат в политически дрехи теорията за непорочното зачатие. Ако не се разберат, цялото упражнение ще бъде напразно”, твърди финансистът Левон Хампарцумян.

Бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров определи случващото се в политиката като „цирк”.

ПП-ДБ: Радев да оттегли указа си за гласуването на проектокабинета „Габриел”, половината посочени за министри не са давали съгласие

Журналистът Асен Агов смята, че ако това е театър, то представлението е лошо. „Мина се границата. Ние сме в 20-годишна политическа криза зарази липса на реформа в институциите”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase