Не е ясно дали уволнението има връзка с изчезването на милионите от КТБ

Засега с обвинения по случая с КТБ е единствено главната касиерка на банката Маргарита Петрова. Утре Софийският градски съд ще гледа мярката й за неотклонение. Все още не е ясно дали има обвинения срещу бившия управител на КТБ Орлин Русев, който също беше задържан. 

 

Междувременно шефът на ВИП-терминала на Летище София Борис Попов бе отстранен от длъжност. Не е ясно дали уволнението има връзка с изчезването на милионите от КТБ. От Летището отказаха всякакъв коментар, както и самият Борис Попов. 

 

От митниците и "Гранична полиция” също отказват да съобщят дали при последното напускане на страната Цветан Василев е бил проверен от тях. По правило всяка сума над 10 хиляди евро трябва да се декларира, но само ако митнически служител поиска това. 

 

В случай на отказ, недекларираните пари се отнемат. Не е ясно обаче какво се случва, ако митническите служители не поискат декларация. Какъв контрол е упражнен по отношение на Цветан Василев остава мистерия. Очаква се повече яснота по целия случай от прокуратурата в следващите дни.