Собственикът на КТБ се страхува за живота си, смята още финансистът

Бившият финансов министър Стоян Александров се съгласи косвено с твърденията, че мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев разполага с доказателства за връзки на различни политици с неговата банка.

Още по темата

 

„Не съм говорил директно с Василев, той няма и да сподели с мен тези неща, но според коментари на хора, близки с него, той е плащал на всички цветове”, каза финансистът по повод на слуховете, че банкерът "държи" политици с информация, доказваща обвързаността им с него. Александров  уточни, че няма представа за какво се е плащало. Той изрази мнение, че Цветан Василев е във Виена и действително се страхува за живота си.

 

Подобна теза изказа във вторник в ефира на Нова ТВ и бившият високопоставен представител на ДПС Осман Октай. Според него Цветан Василев не е изнесъл чували с пари от КТБ, а много документи, включително кредитни архиви, разписки и досиета, от което по думите му са разтревожени мнозина.

 

Александров коментира в „Здравей, България” ситуацията около поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка, като изрази мнение, че най-добрият изход е тя да бъде стабилизирана. Той посочи, че около половината от парите в нея са на държавни и общински организации и предприятия, а друга голяма част са на фирми, в които работят много хора.

 

„Може би да се осигурят гаранции за всички пари е по-малкото зло, отколкото да се спази стриктно закона”, смята финансистът. По закон защитени са влоговете до 100 хил. евро. До момента няма политическо споразумение за гарантиране на сумите над този праг.

 

Целия разговор със Стоян Александров можете да проследите тук.