Комисия от общината започва описване на щетите по инфраструктурата в общината

Бедственото положение в община Приморско е отменено. То беше въведено на 16-и юли  сутринта след няколкочасова гръмотевична буря, придружена с обилен дъжд. Преляха две реки, а десетки приземни етажи на хотели и частни домове бяха наводнени.

 

Продължават действията по възстановяването на плажната ивица. Мостът над устието на река Дяволска е затворен за посетители, тъй като половината от конструкцията е срутена.

 

Най-пострадалото място е резерватът Ропотамо и мястото, откъдето хиляди туристи се качват на мястото за разходки. На паркинга на резервата, където обикновено спират автомобили и автобуси с туристи, дошли да се разходят с лодки по реката, екипът ни видя кал, довлечени отпадъци и десетки изкоренени дървета, някои от които - вековни.

Още по темата

 

Пазачът, който не пожела да говори пред камера, е бил повлечен от водната стихия и само късметът,че дървена ограда била на пътя, се оказало спасението му. Работниците обясняват, че такава прилична вълна не помнят през живота си.

 

В същото време в Приморско туристите почти не са разбрали, че е имало проблеми. Басейните са пълни, няма желаещи да прекратят почивката си преждевременно. Мениджъри на хотели в Приморско обясняват, че са направили всичко възможно гостите им да не разберат, че са имали проблем с отводняване на приземни етажи и да им създадат неудобство. Работили са цяла нощ.

 

Комисия от общината започва описване на щетите по инфраструктурата в община Приморско.

 

Повече гледайте във видеото.