Няма информация за изчезнали и загинали хора, заявиха от „Пожарна безопасност"

Евакуирани хора, наводнени къщи, паднали мостове, потънали автомобили и селища без ток. Такава е ситуацията към момента в някои области на страната след поройните дъждове от изминалото денонощие, които на места продължават и в момента.

 

Бедствено е положението в седем села в Община Родопи, край Пловдив.  В Храбрино, Бойково, Ситово, Лилково, Плочник, Извор и Дедево ситуацията е критична. 

Още по темата

 

В село Храбрино се е срутила подпорна стена на река, отнесен е и водопроводът. В село Първенец пороят отнесе два моста. Затворен е пътят за Брестовица, Бойково и Дедево. Три села са без ток. Заради поройния дъжд е преляла реката в село Марково.

 

Край Враца две реки преливат. Наводнени са къщи в селата Горно Пещене, Бели извор, Осен, Мраморен, Борован. Залети са пътища. Спряно е движението по жп линията Враца - Криводол, защото част от траверсите са отнесени. 

 

Има залети къщи и дворове в Криводол, след като реката е излязла от коритото си. 

 

Ситуацията след дъждоветеНа 29 сигнала за отводняване и закъсали автомобили са се отзовали спасителните екипи в Област Монтана.

 

В София-област снощи беше свикан щабът за бедствия. Между София и Своге, в участъците край Реброво и Владо Тричков, пътят е наводнен. Най-тежка е ситуацията с моста до село Батулия, който е наполовина отнесен. Прелялата река Батулийска е наводнила и участъци от жп линията в района, поради което влаковете се движат с ограничена скорост и закъснения. 

 

Властите препоръчват да не се пътува в района на Искърското дефиле.

 

"Бедствено положение беше обявено за общините Етрополе и Своге", съобщи за Нова телевизия инж. Николай Николов, дир. Главна дирекция „Пожарна безопасност”. Той добави, че не се потвърждават информациите за изчезнали и загинали хора