Възстановени на длъжност са и директорите на още две болници

Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков възстанови на поста освободения в последните дни на кабинета „Орешарски” директор на „Пирогов”. Шефът на спешната болница проф. Стоян Миланов бе сменен от бившия здравен министър Таня Андреева две седмици преди предаването на изпълнителната власт.

Още по темата

 

В съобщение на Здравното министерство се посочва, че д-р Нейков е подписал протоколи за прекратяване на процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на още две лечебните заведения - УМБАЛ „Георги Странски“ ЕАД в Плевен и „СБАЛ по Онкология – ЕАД“, София.

 

Успоредно е стартирана и проверка по отношение на слуховете за сменени директори и на други болници, отбелязват от МЗ и обещават допълнителна информация.

 

От публикация в „Труд” стана ясно, че промяната на ръководството на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ ЕАД е станала след общо събрание на Съвета на директорите. Според справка в Търговския регистър на 4 август за директор е бил избран доц. Христо Цеков, началник на Трета хирургическа клиника.

 

Опит да уволнят директора на ”Пирогов” Тази сутрин проф. Миланов коментира за „Здравей, България”, че към момента все още е шеф на „Пирогов”, тъй като „няма официално вписване на т. нар. нов Съвет на директорите”.  

 

„Разбрах вчера от моя юридически отдел за това протоколно решение на един министър в оставка, което е направено на 23 юли”, уточни Стоян Миланов и добави, че не е водил разговор с министър Андреева. Директорът на спешната болница изрази надежда, че уволнението му няма да се случи.

 

Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков, който гостува в сутрешния блок на Нова, заяви, че е разбрал за рокадата, но още не се е запознал със съответните документи.