Служебният правосъден министър засега е без заместник

"Оставам да стърча като гръмоотвод".
 
Това заяви служебният министър на правосъдието и вицепремиер Христо Иванов преди извънредното заседание на Висшия съдебен съвет в отговор на въпрос дали засега остава на поста без заместник-министър
 
"Няма да може да съгласуваме в този срок заместник-министрите. Извънредното заседание на ВСС ни свари малко неподготвени. Знаете, че то беше свикано по друг повод", добави Иванов и допълни, че се надява кандидатурите на заместник-министрите на правосъдието да бъдат завършени в едноседмичен срок
 
Относно спряганата за зам.-министър на правосъдието съдия Аглика Адамова-Петкова, която е дъщеря на ректора на стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов Величко Адамов - близък приятел на кадруващия в съдебната система Красьо Черния, служебният министър направи следния коментар:
 
"Лично аз намирам за изключително лош вкус да се атакуват хора заради родителите им. Просто да си говорим за това кой чий син е, просто е срамно, наистина".
 
Иванов направи уточнението, че думите му не трябва да се използват като потвърждение на информацията за Адамова. Продължават да се водят разговори, поясни той и допълни: "Струва ми се, че това ровене и опитите за атака на Министерство на правосъдието отиват твърде далеч вече".