Американка от Хюстън изобретила апликацията, след като ѝ писнало да не отговарят на съобщенията ѝ

Строга родителка сътвори наказващо приложение, която санкционира децата тийнейджъри, ако дръзнат да не се отзоват на майчинско телефонно повикване, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

 

Санкцията се състои в това, че майката може да изключи за цял ден от разстояние мобилните телефони на хлапетата. А когато не могат да ги ползват, те се чувстват като осакатени. Ако непослушните хлапета пожелаят отново да боравят с апаратите си, те трябва да поискат за прошка специална парола от родителя си, за да ги активира отново.

 

Апликацията е дело на суровата майката Шарън Стандифърд от Хюстън, щата Тексас. На нея ѝ писнало да не отговарят на повикванията ѝ, в момента, в който на екрана на детето се изпише нейното име. Именно поради тази причина Шарън сътворила апликацията, която ще ѝ позволи в никакъв случай да не бъде пренебрегвана.

 

За да конструира софтуера, тя прибягнала до услугите на уеб инженери, а и самата тя завършила курсове за апликации. Сега г-жа Стандифърд се хвали, че се отговаря незабавно на всяко нейно телефонно повикване и на всеки неин SMS. Името на новата апликация е Calls ignore no more.