В четвъртък Софийският градски съд ще проведе заседание по жалба на Димова

И главната счетоводителка на КТБ Мария Димова обжалва наложената й мярка за неотклонение "домашен арест". В четвъртък Софийският градски съд ще проведе заседание по жалба на Димова, която иска отменя на мярката й, информира БГНЕС.

 

Припомняме, че главният счетоводител Мария Димова и изпълнителният директор на банката Орлин Русев бяха извикани вчера в Столичното следствие, за да им бъдат прецизирани обвиненията. Няма промяна в обвиненията за нея и заместник-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова, че са подпомогнали присвояването на 206 милиона лева от КТБ. Парите са присвоени от внезапно освободената от ареста главна касиерка Маргарита Петрова и изпълнителния директор Русев по поръчка на задочно обвинения и издирван чрез шенгенската информационна система Цветан Василев.

 

Адвокатът на изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев - Янко Янков пък заяви, че не намира логика между освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач, Кючукова, остава в ареста. Наблюдаващият прокурор Иван Гешев заяви, че Петрова е на свобода, защото е отпаднала опасността да извърши друго престъпление.

 

По казуса с КТБ бяха задържани четирима души - главният касиер на КТБ Маргарита Петрова, която вече е пусната от ареста с мярка за неотклонение "подписка", Борислава Тренева-Кючукова, която остава в ареста, Орлин Русев и Мария Димова. Димова беше пусната под домашен арест, а Русев е под гаранция от 10 000 лв.