Радикалното движение призова палестинската делегация да напусне Кайро

Въоръженото крило на палестинската групировка Хамас обяви, че преговорите за примирие между Израел и палестинците са приключили, след като при израелски удар бяха убити съпругата и детето на лидера на фракцията Мохамед Деиф.

Още по темата

 

 

Инициативата бе погребана днес”, обяви в телевизионно обръщение говорител на „Бригадите Езедин ал Касам”, цитиран от Франс прес. „Призоваваме палестинската делегация да напусне незабавно Кайро и да не се връща”, заяви Абу Обейда.

 

От Хамас не спряха до тук – ислямистите призоваха международните авиокомпании да спрат полетите си до Тел Авив. Предупреждението е в сила за полетите, планирани след 6 часа в четвъртък.

 

Няма да има връщане към преговорите след случилото се. Всяка стъпка в тази посока никога няма да даде резултат”, категоричен бе представителят на Хамас.

 

Никой от лидерите на терористичните групировки в Ивицата Газа не може да се чувства в безопасност. Това заяви на пресконференция израелският премиер на Израел Бенямин Нетаняху. По думите му водачите на тези организации са легитимна цел.