Предстои оценка на щетите, след като водата се отдръпне

Ситуацията в страната след обилните валежи постепенно се нормализира. Бедствено положение беше обявено в Берковица и в други две общини от Монтанска област - Чипровци и Георги Дамяново. Къщи бяха наводнени и в село Говежда. 
 
Две са основните версии за бедствието в Монтанско - непочистени речни корита и безогледна сеч в Балкана, в резултат на която не е имало какво да спре водата. По-рано вчера, 5-и септември, язовир Добри дол в община Първомай преля, наводнени бяха къщи в селото. 
 
Обстановката в Бургаско също беше усложнена - 50 души бяха блокирани на остров Света Анастасия. След проливните дъждове много от републиканските пътища останаха затворени. 
 
Хората в Берковица - в плен на страхаПрез изминалото денонощие най-големи количества валежи – над 150 литра на кв. метър са паднали в село Говежда и в община Георги Дамяново. 
 
Предстои оценка на щетите, след като водата се отдръпне. Засегнатите общини трябва да подготвят необходимата документация за Междуведомствената комисия. Всички клиенти в засегнатия от наводнението град Берковица са с възстановено електрозахранване.