Едно от най-пострадалите места е пазарджишкото село Добровница, където са наводнени десетки къщи

Оранжев код за опасно време, поройни дъждове и възможни наводнения - предупреждението е в сила за 6 области от Западна България. За други 12 важи по-ниската степен - жълт код. Стотици сигнали са постъпили в "Гражданска защита”. 

Още по темата

 

В пазарджишкото село Добровница са наводнени десетки къщи. Улиците приличат на пълноводни реки. За щастие няма пострадали хора. Наводнение са 60 къщи, цялата южна част на селото е под вода. От рано сутринта хората отводняват домовете си. Част от селото е без ток. Хората разказват, че такъв дъжд не са виждали никога.

 

Обстановката към момента е спокойна, информират от "Гражданска защита”.

 

"В момента екипите ни работят предимно в областите Пловдив и Пазарджик, където е частично усложнена обстановката. По-тежка е обстановката в района на община Хисаря, където има опасност от преливане на язовир. Няма обаче опасност за населението, хората са изведени. Обявено е бедствено положение в община Хисаря. Тежка е и обстановката в град Съединение, където се работи по отводняването на улици и къщи”, обясни Тошко Бързилов, от Националния оперативен щаб към "Гражданска защита”.

 

Репортери: Благой Бекриев, Надя Хамдан