Болестта може да бъде овладяна в рамките на 3 месеца

Втори случай на Ебола в САЩ. Болестта остава далеч от  България, след като стана ясно, че починалият в Македония англичанин не е заразен. ООН обяви, че до 3 месеца проблемът със заразата може да бъде решен. 

Още по темата

 

Вторият заразен на американска територия е медицинска сестра в Презвитерианската болница в Далас, Тексас. Тя се е грижила за пациента с Ебола, който почина миналата седмица. Предстои диагнозата да бъде потвърдена след нови изследвания.  

 

Това е първият известен случай на предаване на Ебола на американска територия. Здравните власти съобщиха, че заразяването е станало, въпреки предпазните мерки, но ситуацията е под контрол.

 

В Испания състоянието на болната от Ебола медицинска сестра остава тежко, но стабилно. Опасенията на близките до заразената обаче не отминават.

 

Междувременно специалният пратеник на ООН за борба с Ебола обяви, че болестта може да бъде овладяна в рамките на 3 месеца. До момента потвърдените и предполагаеми случаи на заразени е над 8300. Жертвите на епидемията надхвърлят 4030.