Едва ли някоя партия ще го направи, каза Михаил Миков

Ден след официалните консултациите с ГЕРБ, от БСП засега не смятат да отстъпят от позициите си, представени на срещата в парламента. Според социалистите обаче е добре да минат преговорите и с останалите политически сили и след това да се коментират евентуални отстъпки.

 

"Оценяваме изключително позитивно нашето представяне на консултациите, обменените позиции, заявената позиция, че въпросът не е само за политическа стабилност, но трябва да има и социална стабилност в страната. Добре е, че има такива консултации, очевидно е че към момента няма повод да се смята, че някоя от партиите, поне след вчерашните консултации, отстъпва от своите позиции”. 

 

Това каза председателят на левицата Михаил Миков след провелото се днес заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

 

На въпрос дали БСП ще отстъпи от позицията си, Миков отвърна, че такъв въпрос въобще не е поставян. „Аз мисля, че тепърва трябва да приключат консултациите с другите партии и да се види към какво мнозинство се стреми партията, която е потенциален мандатоносител. Оттук насетне всичко е въпрос на приключване на консултациите с други партии”.

 

Попитан дали партията би гласувала за кабинет на Борисов, Миков отговори: „Поне към този момент все още няма връчен мандат, все още няма парламентарно мнозинство.  И чак след това се поставя въпросът за гласуване на кабинет”.