Световноизвестната певица идва за първи път у нас и даде специално интервю за Vesti.bg

За концерта си в София на 12 ноември Сара Брайтман пристига с екип от 25 човека. С нея обаче ще е и Симфоничният оркестър на БНР, така че на сцената в зала „Арена Армеец“ ще има повече от 70 музиканти. Концертът е част от турнето „Greatest Hits Tour“ и българските ѝ почитатели ще могат да се насладят на живо на някои от най-известните нейни парчета. Световноизвестната певица с впечатляващ вокален диапазон идва за първи път у нас, но казва, че знае много за страната ни. Ето какво още казва пред Георги Войнов от Vesti.bg Сара Брайтман за себе си, за своето творчеството, бъдещата разходка в Космоса и предстоящия концерт в София.

 

– За първи път ли идвате в България? Знаете ли нещо за страната ни и за тукашните Ви почитатели?
– Знам много за България. Всъщност преди време излизах с много красив мъж от София и той ми разказа много неща за страната ви. Имате изумителни хорове, които пътуват из цял свят. И разбира се, това за което си мисля винаги – розовото масло и прекрасния аромат на рози. Много неща. 

 

– Отдавна чакаме концерта ви в София. Ще повдигнете ли малко завесата предварително и ще ни кажете ли какво ще видим? 

– Направих концерта за България, в която не съм била преди, така че да включва всички хитови парчета, с които съм известна по света. Публиката ще чуе песни от всички жанрове, с които съм позната – класически, кросоувър, някои поп неща. Ще има от всичко, което почитателите ми в България биха искали да чуят. 

 

– Вие сте един от най-известните изпълнители на кросоувър. Типично за вашата музика е, че смесвате различни стилове – диско, опера, поп, ориенталски ритми, амбиент, фолк и пр. Съвсем не се плашите да експериментирате. Защо избрахте този път, вместо да се насочите само към операта, да речем? 
– В началото на кариерата си, макар че учех класическо пеене, исках да си осигуря свобода на избора какво да пея – и затова пеех във всички жанрове, в които можех. Така че ми вървеше с всеки тип музика, който ми беше на сърце. С годините много от тези песни се сляха в сплавта на това, което днес се нарича класически кросоувър или само кросоувър.

 

– Занимавате се с музика от 3-годишна. Кога осъзнахте, че музиката е Вашето истинско призвание?

– Пея наистина от малка, от малка свиря и на пиано. За мен, а и за всички около мен, най-вече за семейството ми, беше съвсем ясно, че музиката е моето призвание. 

 

- След всички тези години имате ли още сценична треска? 
- Да, все още имам. Но е в много контролирана форма. Мисля, че когато човек е по-млад, в ситуации като моята – когато трябва да излезеш на сцената и да имаш представление пред хиляди хора, страхът може да бъде много отрицателна сила и дори да вземе надмощие над това, което правиш. Днес обаче той е положителна сила, защото е контролиран, макар че тялото по естествен начин се подготвя, създава адреналин, който ти помага при пеенето и успяваш да предадеш възбудата си на публиката. 

 

Източник: Vesti.bg