Атракцията може да бъде видяна в Хамбург

Миниатюрна страна на чудесата привлича в Хамбург повече от един милион посетители всяка година. Атракцията там е най-големият модел на железопътна линия в света.

Проектът е дело на двама братя близнаци. Дисплеят има 16,5 км писта. По „трасето” са подредени около  300 000 фигурки, 5 000 сгради и 500 000 LED лампи, които светят през нощта. А в „Миниатюр Вундерланд” тя настъпва на всеки 15 минути.

Екип баща и дъщеря: Семейство пресъздава исторически портрети с подръчни материали (ВИДЕО)

Уникалната експозиция се помещава в стари складове на пристанището на Хамбург и непрекъснато се разширява. Всичко започва през 2001 г. Днес атракцията е пет пъти по-голяма от първоначалния си размер.

„Миниатюр Вундерланд” има 14 различни свята и тематични области. Един от най-популярните е Кнуфинген: фиктивният град, който поставя началото. Също толкова завладяващо е летище Кнуфинген, където кацат и излитат 45 различни самолета.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase