Колекционери от цял свят купуват творбите им

Един фотограф в Нидерландия върви по стъпките на старите майстори. Хендрик Кертенс вплита образа на дъщеря си Паула в исторически картини, използвайки ежедневни материали за творбите си. Портретите му пресъздават една отминала епоха. Без да бъдат използвани четки и маслени бои, фотографиите напомнят картини в стила на старите майстори Рембранд, Маартен ван Хелскерк и Ян ван Ейк.

Художникът Томас Сарасено, който се вдъхновява от мрежите на паяците (ВИДЕО)

Екипът от баща и дъщеря твори в студио в Амстердам. Хендрик Керстенс използва камера с висока резолюция. Подреждането на обектите, настройките, както и внимателната композиция на светлината са от съществено значение за постигане на желания ефект за всяка снимка.

До момента Кертенс са създали над 70 портрета. Процесът на работа се развива и помага за укрепването на връзката между тях.

Семейство Керстенс вижда своето изкуство като мост между миналото и настоящето. През 2013 г. издават албум със снимки. Галерии в Холандия и САЩ излагат творбите им, а колекционери от цял свят ги купуват.

Още по емата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase