Принц Чарлз и съпругата му Кейт Мидълтън пристигнаха в Ню Йорк

Принц Чарлз и съпругата му Кейт Мидълтън започнаха обиколката си в САЩ. Първа спирка бе Ню Йорк. Двамата са отседнали в хотел "Карлайл" с изглед към Сентрал парк, където обичала да отсяда принцеса Даяна.

 

Кралската двойка присъства на баскетболния мач между Кливланд Кавалерс и Бруклин Нетс, където бяха показани на големия екран, а след това позираха за снимки с някои от играчите.

 

Уилям и Кейт присъстваха и на прием, организиран от фондациите „Роял” и „Клинтън” в сградата на Британското посолство в Ню Йорк. Там се срещнаха с бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

 

Програмата на младото семейство продължи с посещение на Кейт Мидълтън на Центъра за детско развитие в Ню Йорк, където се срещна с ученици. Тя бе в компанията на съпругата на кмета на града. Херцогинята на Кеймбридж взе участие във увиването на подаръци за децата заедно с други доброволци в центъра.

 

Междувременно американският президент Барак Обама прие в Овалния кабинет принц Уилям, който за първи път пристигна на официално посещение във Вашингтон. Двамата са си поприказвали пред камината в кабинета на държавния глава, но не стана ясно по какви теми. 

 

Вижте повече в галерията ни!