Поради липса на реформи, са натрупани милион след милион задължения, каза премиерът

„Няма място, където да позволя хората да останат без транспорт, заяви министър-председателят Бойко Борисов от парламентарната трибуна във връзка с проблема с БДЖ, предаде Агенция „Фокус”.

 

„Що се касае до железницата, действително бих искал да изложа всички проблеми на масата, защото съм убеден, че трябва да се знаят. Поради липса на реформи, са натрупани милион след милион задължения”, обясни Борисов. 

Поради липса на реформи, са натрупани милион след милион задължения
- Бойко Борисов


Той припомни, че през 2006 година са взети влакове, които не са били платени и сега се опитват да ги платят. Борисов обясни, че бюджетът е по-висок, но все още има големи задължения. „Тези пари трябва да ги вземем, за да ги платим. Правим опити, но има места, където много малко хора се възползват от 10 тона влакове, които се движат по линия”, коментира той.

 

„Днес съм възложил на МС и на финансовия и транспортния министър още веднъж да гледаме схемите. Да се разшири и редуцира разписанието, ще бъде направено”, коментира той. Министър-председателят предложи в комисията по транспорт да се проведе още веднъж диалог с общините.