Досега не е имало неприятни ситуации с консумативите, посочиха от центъра

"Един от най-сериозните проблеми пред всички служители на Кръвен център Варна е осигуряването на достатъчно количество кръв и кръвни продукти за всички болници, които се снабдяват от центъра". Това обясни директорът на Кръвния център във Варна д-р Жанина Йорданова, цитирана от радио „Фокус” – Варна. 

 

"Центърът има и недостиг на персонал, тъй като работата се разраства, ангажиментите относно лечебните заведения се увеличават и се усеща нуждата от още лаборанти, лекари и медицински сестри. В момента работещите по щатно разписание в Центъра по трансфузионна хематология във Варна са 56 души. Незаетите места са по едно за лекар и медицинска сестра", уточни д-р Йорданова. 

 

Тя изрази надежда Здравното министерство да увеличи щата в най-скоро време, за да бъде окомплектован екипът напълно и да отговаря на съответните изисквания.

 

"Консумативите, които се отнасят към кръводаряването, се доставят по централна доставка от Националния център по трансфузионна хематология. Към момента те се доставят регулярно и в достатъчно количество", добави д-р Йорданова. Тя посочи също, че досега не е имало кризисни ситуации с консумативите.