Още преди празниците Главчев обяви, че ще направи това

Очаква се днес премиерът Димитър Главчев да внесе сигнал до ДАНС и Прокуратурата по казуса с многопрофилната болница „Мама и аз”. Той обяви решението си още преди празниците.

Целта е да се проверят всички факти и обстоятелства, свързани с издаденото разрешение за изграждане на лечебното заведение.

 

Това срещна широкото неодобрение от страна на частната болница, които днес изпратиха прессъобщение до изпълнителната власт.

Главчев дава казуса „МБАЛ „Мама и Аз“ на ДАНС и прокуратурата

Служебният кабинет първо одобри създаването на частната болница, а по-късно отмени решението си, след сериозен обществен отзвук. Главчев все още очаква и доклад от ресорното министерство.

Днес се очаква да се проведе среща в Министерския съвет, на която да се обсъдят проблемите в съществуващата педиатрична болница. Премиерът кани за разговор министрите на здравеопазването и финансите – Галя Кондева и Людмила Петкова, както и директора на лечебното заведение – д-р Благомир Здравков, и проф. Иван Литвиненко, който е председател на Обществения съвет за Национална детска болница.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase