По случая към момента липсва съществена информация и все още тече разследване

Съюзът на съдиите в България остро разкритикува премиера заради препоръките му към прокуратурата за скандалната разработка „Червеи". Само преди ден в непринудения си стил Бойко Борисов коментира замесените в разработката, като взе отношение по вината им и отговорността, която трябва да понесат, предаде Дарик радио.

 

По случая към момента липсва съществена информация и все още тече разследване. От съюза на съдиите определиха като „недопустимо" и изказването на депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева, която от трибуната на НС заяви, че правосъдните органи у нас са „подопечни" на опозицията и че осъдителната присъда срещу Цветан Цветанов е сравнима с присъдите на Народния съд.

 

„Публичните изявления на високопоставени представители на изпълнителната и законодателната власт, в които се съдържат предварителни заключения за извършени престъпления, определя се кои лица следва да бъдат задължително оправдани и кои да бъдат привлечени към наказателна отговорност, като се посочват и обстоятелствата, с които да бъде съобразен размерът на наказанието им, представляват заплаха за правовата държава", казват още в позицията си от Съюза на съдиите.

 

Източник: dariknews.bg