Смъртта е причинена посредством удари с брадва по цялото тяло на жертвата

Осъждан за средна телесна повреда 77-годишен мъж е задържан за убийството на 57-годишен мъж от ботевградското село Новачене. Това съобщи на брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура - София Наталия Николова.

Откриха обгорени тленни останки в Ботевградско

Мотивът, според разследващите, е спор между двамата заради часовник, собственост на задържания. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление и е задържан за срок до 72 часа. Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“. Извършени са оглед на местопрестъплението, претърсване и изземване, проведени са разпити на свидетелите. Назначени са и са изготвени експертизи - ДНК и антропологична.

В рамките на един ден е разкрито това тежко престъпление, каза старши комисар Тихомир Ценов. По първоначални данни смъртта е причинена посредством нанесени удари с брадва по цялото тяло на жертвата.

На 15 май бяха намерени обгорени тленни останки в село Новачене, научи NOVA от свои източници. След експертиза е установено, че са на 57-годишен мъж, който е бил обявен за общодържавно издирване във вторник. Последно е бил забелязан в компанията на ползвател на имот в селото, а ден по-рано между двамата възникнал скандал. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase