Обажда се непознат, който твърди, че са спечелили примамливи награди

 

Продължават опитите за телефонни измами за печалба от лотарията. Историята е разказвана многократно по медиите, но измамниците продължават да трупат печалби от нея.

Още по темата

 

Наскоро под прицела им попадат Лилия и неин приятел. Обажда се непознат, който твърди, че са спечелили примамливи награди от съвместна лотария на мобилен оператор и верига магазини за техника. Те щели да си получат подаръка, но при едно условие - да се закупят 60 лева ваучери от мобилен оператор. Ако го направят ще получат  два телефона,  плазма и 500 лева ваучери.

 

Има и още едно условие - наградата може да се получи само от куриер на място. Така Лилия се усеща, че става въпрос за измама, звъни в магазина и разбира, че там всеки месец получават поне по две три обаждания като нейното.

 

"Това е  измама, която върви от около пет, шест години, но хората трябва да знаят, че не можеш да печелиш от нещо, в което не си участвал”, коментира Йордан Вакъвчиев, управител на магазин за техника.  От мобилния оператор също отрекоха да участват в подобни кампании. Фалшивият телефон също е изключен.

 

Полицията съветва винаги да подаваме сигнал, ако станем жертва на подобен опит за измама и най-важното – да не бързаме да даваме пари.

 

Нова получи запис от друг зрител, попаднал в подобна схема. Той също се е усетил навреме и дори е записал разговора за спомен – разберете от видеото какво чува той в слушалката!