Последни приготовления текат в Холивуд преди церемонията по връчването на наградите „Оскар”

 

Още по темата

Последни часове преди връчването на наградите „Оскар”. Светът е вперил поглед в Червения килим в Лос Анджелис.

 

Броени часове остават докато научим победителите, а номинациите вече предизвикват дебат. Противоречията тази година – от хита в бокс офиса „Американски снайперист“ до много независими филми, които разглеждат горещи политически и социални проблеми.

 

Американски снайперист“ е най-доходоносния военен филм в историята. И с приходи от стотици милиони долара повече от всеки друг номиниран.

 

В „Селма“ пък се разказва за живота да Мартин Лутър Кинг идва седмици след расовите протести във Фъргюсън, Мисури. Драмата за правата на чернокожите  предизвика скандал след като беше номинирана само в категорията за най-добър филм. В резултат на това всичките 20 номинирани в актьорските категории са бели - факт, който допълва дългогодишните обвинения за липсата на разнообразие в академията.

 

Единственият български репортер на Червения килим Ясен Дараков остава в центъра на събитията в очакване на най-големите имена в киноиндустията, очаквайте го и утре в „Здравей, България” с първите интервюта със звездите и победителите.