Мазилка падна върху главите на две ученички

 

Инцидент с ученици по време на час в Математическата гимназия в Стара Загора. Част от мазилката на тавана на класната стая пада върху главите на две осмокласнички. За щастие децата не са наранени, а само уплашени. 


Инцидентът става на последния етаж на сградата по време на четвъртия час. 

Още по темата


Ученичките Йоана и Кристина не са пострадали физически, но влагата в училището се просмуква от години, затова всички стаи на четвъртия етаж са потенциално опасни.


Аз бях шокирана , защото стана съвсем неочаквано, в последния момент децата скочиха и се уплашиха, аз тръгнах да ги изкарвам навън”, разказа Юлияна Господинова, учител по английски език. 


Занятията на осми „В“ клас са преместени на втория етаж на Математическата гимназия.


Течовете в училището, където се обучават близо 800 деца, вече са стигнали и до първия етаж. В момента с общински средства се ремонтира част от покрива на сградата, а с бюджета си училището закърпва мазилки.


Проектът за цялостен ремонт на Математическата гимназия е готов. От общинската администрация очакват се да се отворят новите оперативни програми, за да се кандидатства за средства. Междувременно съвременната техника за обучение съжителства с дупки в дограмата. 

 

Репортер: Анна Турлакова