Около 20 души бедстват в хижа "Христо Смирненски'' в местността Куртово

Пети ден хора са в капана на бедствието. Критично остава положението в десетки градове и села на областите Смолян и Кърджали. Все още има места без ток и блокирани от снега хора. Наш екип се опитва да стигне до Ардино в Родопите - едно от местата, докъдето пътят още не е пробит.

 

Мъките на хората в цялата Кърджалийска област продължават, особено в малките населени места. Опитите за разчистването на пътя между Кърджали и Ардино продължават. Хората нямат ток, вода и хляб. Те споделиха, че са дали пари на кмета на града, за да им купи лекарства.

 

По официална информация на Министерството на здравеопазването обаче няма хора без медицинска помощ. Военни с техника помагат в Смолян и Пловдив на бедстващите и на енергоекипите.

 

200 селища в Кърджалийско продължават да са без ток вече пети ден. Някои от хората дори не могат да стигнат до домовете си. И не вярват ситуацията скоро да се оправи.

 

Заради снега енергийната система е пред срив.

 

Около 20 души бедстват вече пети ден в хижа "Христо Смирненски'' в местността Куртово. Сред тях има деца и бременна жена. За това ни сигнализираха те в "Моята новина".

 

Спасителните екипи са на около половин километър, но напредват много бавно.

 

Повече по темата гледайте във видеото.