До малките села по поречието на Арда от снощи може да се стигне с високопроходима техника

 

Обстановката в Смолянско се нормализира. Без ток остават само някои отдалечени села и махали в труднодостъпните планински райони. Пътищата са проходими, а токът в по-големите села е възстановен.

Още по темата

 

До малките села по поречието на Арда от снощи може да се стигне с високопроходима техника. Марин Башев, който е шофьор на верижен трактор помага на кметовете да доставят хляб и лекарства на хората. „Ситуацията е не тежка, а много тежка. Работим денонощно, обаче не спират да падат дървета на пътя“, заяви Марин Башев. „Хубаво е ,че голяма част от хората се отопляват с дърва. Ужасно е”, коментира кметът на село Могилица Митко Чочев.

 

От три дни Светлин Кичуков се подслонява в с.Черешова река, където продължава да няма ток и телефонни връзки. Той тръгнал пеш в еднометровите преспи за да стигне до кравите си в съседното село, но не успял. Съпругата му подала сигнал, че е изчезнал и екипи на гражданска защита го издирвали близо 7 часа.

 

„Откриха ме в три часа следобед, а в 12.00 часа по новините чухме по радиото, че ме издирват, обаче не можехме да направим нищо, тъй като телефоните нямат  обхват. Свързах се с гръцки оператор, но не знам гръцки, не знам и  английски език.

 

Ситуацията в Смолянско постепенно се нормализира. Спасителните екипи, обаче, не прогнозират кога до всички населени места ще има нормален път и ток.

 

Репортер: Анелия Веселинова