Поне 50 електрически стълба бяха съборени в следствие на обилния снеговалеж

 

Пътят от Кърджали през Ардино към Смолян още във вторник вечерта бе отворен за движение, но от тогава досега автомобилите, пътуващи и двете посоки са принудени да се движат само в едно платно. Заради падналите дървета все още няма как да бъдат изчистени и двете платна. Това създава огромни проблеми на пътуващите.

 

 

На входовете на Кърджали и Ардино движението се регулира от полицаи, които периодично пропускат колоните от автомобили в едната или другата посока. Заради  това се стигна и до няколко леки катастрофи.  Съвсем скоро пътуващите в района могат да са изправени и пред друг проблем. Заради дъжда, който вали в момента може да се стигне до ситуация, при която пътят отново да бъде затворен заради паднали дървета.

 

Край пътя могат да се видят и част от падналите далекопроводи. Поне 50 електрически стълба бяха съборени в следствие на обилния снеговалеж. В Ардино в следващите няколко седмици електрозахранването може и да не бъде възстановено. Общо около 43 населени места в района все още остават откъснати от света. 

 

Вижте как изглежда пътят във видеото и снимките на нашия репортер Надя Ганчева!