Главните пътища се разчистват от снега, но стотици селища остават без ток

 

Бедствието в Родопите продължава, а днес отново заваля. Над 60 000 домакинства са без ток вече седми ден. Стотици селища остават откъснати от света - без пътища, телефони и интернет. 

 

Въпреки че следобед валежите спряха, бедствието продължава да измъчва Кърджалийска и Смолянска области, както и части от Хасковска. 

 

Добрата новина от Родопите е, че главните пътища вече се разчистват от снега. Лошата е, че стотици селища в Кърджалийско и Смолянско ще останат без ток още доста време.

 

В село Смилян доброволци се включиха в разчистването на пътищата. 

 

В бедствия и кризи хората се обединяват. Това разказват всички в Родопите. Въпреки тежката си съдба те не се оплакват, държат се и си помагат взаимно кой с каквото може. 

 

„Ние сме планинци, но всичко си има граници, а това вече минава всякакви граници”, заяви пред Нова кметът на Ардино Ресми Мурад. 

 

А освен че са затрупали пътя, падналите дървета са съборили и десетки електрически стълбове. 

 

На местните най-много им тежи, че институциите все още делят бедствието - на републиканско и общинско.

 

Седми ден снежен ад и в Кърджалийско. Все още хиляди семейства са на тъмно и без комуникации, а до много от тях няма и път. 

 

Мъж от село Ненково е обявен за издирване. В неизвестност е от събота вечерта, когато тръгнал на гости при свои роднини в Асеновград. 

 

Бедствено е положението и в хасковскта община Ивайловград. А в цялата област без ток са около 15 села.

 

Повече гледайте във видеото!