БСП пък обвини военния министър Николай Ненчев, че министерството е „взето на концесия” от БЗНС

"Има много сериозни съмнения за нередности в холдинг "ТЕРЕМ". Има съмнения за сделки на нереални цени, плащане под масата, за отдаване на складови площи на изключително ниски цени." Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в кулоарите на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Още по темата

 

"Има няколко големи държавни предприятия в страната и едно от тях е Холдинг "ТЕРЕМ", което в продължение на десетилетия са използвани за кражби, злоупотреби и пълнене на партийни каси", каза Кънев.

 

Минути по-рано в парламента БСП обяви на брифинг, че е сменен целият борд на директорите на "ТЕРЕМ", като от левицата обвиниха директно министъра на отбраната Николай Ненчев, че военното министерство е "взето на концесия" от БЗНС. Те посочиха още, че новият директор на "ТЕРЕМ" Стоил Яков е лидер на ДСБ в Петрич.

 

Яков е лично предложение на Радан Кънев, призна самият той и добави, че Яков е поискал одити от Сметна палата, както и от държавна финансова инспекция. "Този политически вой от страна на политически партии е защото вече те са разбрали, че ще има одити в този холдинг. "Ние искаме да промени правилата за назначения на държавна служба, за да не се повтаря този сценарии", каза Кънев.