Между 30 и 40 следователи работят по случая

В Алпите продължава издирването на телата на жертвите и на отломки от самолета. Пред какво са изправени експертите, които работят на мястото на катастрофата?

 

Между 30 и 40 следователи работят по случая. Всеки едон от тях се спуска с въже на мястото на трагедията заедно с единия от членовете на Жандармерията, за да може да съберат веществени доказателства и ДНК-проби с цел установяване самоличността на всички жертви.

 

Още по темата

"Интересно е да се отбележи, че заплатите на пилотите в компанията "Germanwings" са около 8000 евро на месец, в сравнение с начинаещите френски пилоти, които получават по 10 000 евро месечно. Заплатите в "Germanwings" са определени през 2013 г. Тогава беше обявено, че те ще печелят 20% по-малко, за да бъдат по-евтини и полетите и ще компенсират с брой часове полети. Това обаче означава допълнително натоварване, допълнителен стрес, който в случай като втория пилот с лабилна психика, може да доведе и до този вид драми", коментира журналистът Румяна Угърчинска. 


Роднини и близки на жертвите на самолета сведоха глави в тяхна памет. Церемонията се състоя близо до мястото, където се разби машината. Робърт Оливър е изгубил сина си.


„Не чувствам гняв. Тъжно ми е за родителите на този млад пилот. Не мога да си представя през какво преминават”, казва Робърт Оливър, баща на пътник от самолета.


Робърт признава, че се е примирил със загубата и приема смирено случилото се.


„Не искам да предприемаме съдебни действия. Просто искам да получа надежда и успокоение, да бъда със семейството си, с внуците си, да ги успокоя”, добавя Робърт Оливър.


Марибел Калво е загубила сина и съпруга си.


„Ще направя това, което е необходимо, ако въобще нещо трябва да се прави. Изгубих сина си и съпруга си. Не мога да стоя така”, казва Мариел Калво, майка на пътник от самолета.


Освен близките на жертвите, съседите на пилота Андреас Любиц в Германия също са в шок. Когато видели снимката му и прочели, какво се е случило, те не можели да повярват.


„Никога не бих си помислил, че нещо такова може да се случи. Видях снимката му в интернет, познавах го. Дъщеря ми е малко по-голяма от него, но сигурно са учили в едно училище. Не мога да повярвам”, казва Ханс Дитер, съсед на помощник-пилота Любиц.


А малкото германско градче Халтерн почете паметта на 16-те ученици и двамата им преподаватели, които загинаха на борда на самолета.


Повече по темата гледайте във видеото.