Пътят около Велико Търново беше затворен снощи

 

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 136 влака, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Великден, съобщава Агенция "Фокус".

 

През периода от 9-и до 14-и април включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 11 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 12 бързи влака със задължителна резервация, 114 бързи влака и 10 пътнически влака.

 

Пътят около Велико Търново беше затворен през изминалата нощ заради пътно-транспортно произшествие. В момента пътят е отворен. 

 

През празничните дни има засилени полицейски акции по пътищата. В ход са акция "Скорост" и акция "Алкохол". С цел осигуряване на по-висока безопасност ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона, (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".