Проблемите с високата скорост в Стамболийски остават

 

"Живеем в постоянен страх за децата си". Това споделиха за "Здравей, България" жители на Стамболийски, живеещи в района, където във вторник вечерта трима младежи изгубиха живота си при жестока катастрофа.  По думите им в този участък от пътя често стават катастрофи, тъй като ограниченията в скоростта не се спазват и няма контрол. 

 

"Когато има добра инфраструктура, липсва адекватно поведение. Нека не търсим вината само в общините, в кметовете и в полицията. Вината е във всеки един от нас", заяви инспектор Ботьо Гергинов от Пътна полиция-Пловдив. Той подчерта, че пътят, на който се е случила катастрофата, е в добро състояние. 

 

Повече от 24 часа след като Виолета, Яница и Ивайло загубиха живота си, следите от жестокия удар остават на пътя. Остават и следите от мъката не техните близки.


Тодор е приятел с Ивайло от години – заедно са учили, заедно се и забавлявали. 


„Не мога да повярвам, че един много хубав човек си отиде. Много е болезнено, не знаеш как да го опишеш, не можеш да го обясниш”, сподели Тодор. Той  познава и 23-годишния Атанас, който шофирал колата, в която умира Ивайло. 


„Не съм ги виждал тук из града много често бързо да карат”, допълва момчето. 


На пътя, на който се е случило произшествието, рядко се спазвало ограничението от 50 км/ч, въпреки че е населено място. Тук въпросът не бил дали ще стане толкова тежка катастрофа, а по-скоро кога. 


Изкуствени неравности, които да ограничават скоростта също нямало как да бъдат поставени, защото пътят не е общински, а е от националната мрежа. 


Така страхът за местните остава. Надяват се обаче,  че някой ще чуе проблема им.