Наша сънародничка показва опустошителния трус

 

ООН призова международната общност да събере 415 милиона долара в помощ на пострадалите от земетресението в Непал. Броят на жертвите продължава да расте и те вече са над 5480 души. По данни на ООН засегнатите от земетресението деца са над 1,7 милиона. Ранените са повече от 10 000 на брой, а в цялата страна пострадалите са 8 млн. души.

Още по темата

 

Спасителните операции са допълнително затруднени заради проливни дъждове. Половин милион души са напуснали столицата Катманду заради опасения от вторични трусове и избухване на епидемии. Няколкостотин души излязоха на протест срещу бавното темпо, с което се оказва помощ на пострадалите. 


Катманду е центърът на опустошителното земетресение, което остави хиляди без дом, без вода, без семейства. Сега откритото небе и земята, отнела почти всичко на тези хора, са единственият им сигурен подслон. 


Такава картина записва с камерата си нашата сънародничка там Боряна Печенякова. Нейните кадри разкриват обстановката точно в центъра на града в една от градините, където по принцип играят деца. Сега мястото се е превърнало в дом за много хора. 

 

Седмица след убийствения трус връщането към живота изглежда все по-трудно.