Председателят на БСП се включи в традиционнно шествие за 1 май, организирано от левицата

 

Традиционният първомайски митинг на БСП събра хиляди в Борисовата градина в София. Мотото на митинга тази година беше „Време за справедливост”. В словата на партийните лидери днес най-често се чуваше словосъчетанието „изчерпано търпение към управляващите”.

 

Отдавна е време за справедливост и ако днес ние празнуваме, дано на 1 май да няма протести, дано никога да не се случва онова, което години назад в миналото се е случвало на 1 май – битка за права, за по-достоен труд и достойно заплащане, за по-безопасен труд”, заяви пред камерата на Нова председателят на БСП, за когото това беше първият първомайски митинг като председател на партията.

 

Варна отбеляза 1 май с откриването на Ретро музей. На площ от 4 декара са събрани стотици хиляди предмети характерни за времето на социализма.„Живях едно прекрасно детство, смятам, че спомените ми са достойни и се надявам днешните деца след 20 години някой да направят музей на тази епоха”, сподели колекционерът Цветан Атанасов.  Най-голямата гордост е колекцията от ретро автомобили и силиконовите фигури на всички лидери на страните от бившите социалистически страни.

  

Стотици русенци се включиха в шествието в дунавския град. „Денят би трябвало да се празнува според мен, защото по този начин се насърчава заетостта, трудолюбието и всички сфери свързани с това”, убеден е един от участниците в митинга в Русе.  Празникът продължи с песни и танци в парка на младежта в Русе.