Не пропускайте разказа на Елена Чопакова в „Ничия земя” от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” днес по Нова Елена Чопакова ще срещне зрителите с дядо Андрей - един български пенсионер, който принудително се разделил със 100 лева от пенсията си, докато сме празнували Великден. Пенсията му е 154 лева, така че му останали 54 лева до следващия месец. 

Две момчета от ромски произход го поступали и заплашили да му заколят ярето, но историята не свършва тогава и така. Домът на дядо Андрей отново е връхлетян от настоящето, докато гордите от миналото ни български политици откриваха изложбата, посветена на тракийските царе в Лувъра. 

Двете непълнолетни момчета се върнали – последвал побой и ръгане с нож, за да склони да изтегли кредит. Потърпевшият, както би трябвало да се нарича дядо Андрей, се свързва с полицията. За броени часове е проведена специализирана полицейска операция, при която са установени две лица. Единият извършител е арестуван, но другото лице оказва яростна съпротива при задържане, което наложило използването на физическа сила и помощни средства, но въпреки всичко е успяло да избяга. В хода на преследването са произведени два предупредителни изстрела със стоп патрони от един младши инспектор. Опитвайки се да избяга от местопроизшествието, момчето с инициали Д.Д. получава стоп патрон в рамото и след ден е арестувано в казанлъшката болница. Срещу лицата се води досъдебно производство. Срещу полицая – също, нищо че в социалните мрежи той е герой. 

Не пропускайте разказа в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.