Нападението се е случило в Айтос

 

Две въоръжени лица са обрали филиал на "Уникредит Булбанк" в Айтос. Имало е стрелба. Възпроизведен е един изстрел, най-вероятно с автомат.

 

Нападнатият банков клон се намира в центъра на града и е един от най-посещаваните. От банката обявиха, че няма физически пострадали клиенти или служители. 

Още по темата

 

Сигналът за въоръжения грабеж е подаден чрез паник бутон малко след 12:20 часа. Две минути преди това от уличката до банковия клон дошъл мотоциклет. На него според очевидци са се возили двама млади и слаби мъже, облечени в черни дрехи. Те са сслезли пред банката и са влезли вътре без да махат каските от главите си. Секунди след това се чува и изстрел.

 

Цялата суматоха е траела не повече от 2 минути. Младите мъже са излязли като не са носели в ръцете си никакви обемисти пакети или чували, което потвърждава информацията, че сумата, която е отнета от банковия клон е не повече от 10 000 лева.

 

Професионален екип на банката е на място и работи с полицията, за да съдейства за разкриване на престъплението.

 

От "Уникредит Булбанк" увериха, че клиентите няма да понесат финансова загуба. Откраднатата сума е незначителна.

 

Към момента се извършват оперативно-издирвателни мероприятия, като се изземват записи от видеокамерите, разпитват се очевидци, извършва се ревизия на банковия клон с цел установяване на ограбената парична сума и др. Продължават и разпитите на служителите, които са били на смяна по време на обира.

 

Това е втори банков обир в Бургаския регион в рамките на две години. Тогава в центъра на Бургас привечер беше обран клон на друга банка. За съжаление извършителите все още не са заловени.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Цеца Алексова