Според съда те действително са нанесли телесните повреди, за които са обвинени

 

Софийският районен съд реши да остави в ареста четиримата задържани след сблъсъците този уикенд в столичния квартал „Орландовци”. Според съда може да се направи обосновано предположение, че  те са нанесли телесните повреди, за които са обвинени.

 

В ареста остават 19-годишният Жони Коцев и братята му Асен и Георги, както и  17-годишният Данаил Колев.  Жони Коцев обаче твърди, че не той е агресорът, а всъщност е жертва. Той  обясни, че е бил близо до мястото, където се проведе протестът в„Орландовци”, но не участвал в безредиците там, а бил нападнат от момче, докато бил в кафене. Затова имало и свидетели.

 

Първоначално и на четиримата беше повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда, но по-късно обвинението на Жони беше променено в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. 

 

В съдебна зала днес стана ясно, че множество свидетели на случилото се са разпознали четиримата задържани. В мелето е участвало и пето момче - Драго, което все още се издирва.  Те могат в 3-дневен срок да обжалват решението на съда.