Гърция продължава свободното си падане

 

Гърция продължава свободното си падане. Правителството удължи банковата ваканция в страната. До понеделник включително финансовите институции остават затворени.

 

С поредното министерско постановление се отпуска малко финансовата примка за пътуващите в чужбина. Те ще могат да теглят до 1 000 евро в брой. За регистрираните безработни, както и за чуждите пенсионери, лимитът ще бъде 120 евро.

 

Междувременно финансовият хаос в страната продължава, а опашките се увеличават от чакащи да изтеглят дневния лимит от 50 евро. 48-часовият ултиматум на европейците тече и утре сутрин ще стане ясно дали ще бъде намерено решение на икономическата и социална драма в Гърция.


Финансовият министър на Гърция се завърна снощи изненадващо в Атина, което според информация означава, че вероятно е постигнат значителен напредък в преговорите и не се изисква физическото присъствие на гръцката делегация в Брюксел. 

 

Според плъзнали слухове Еврогрупата ще приключи споразумението в петък или събота и няма да е нужно среща на върха неделя, което се тълкува като знак за прогрес. Агонията продължава. От сутринта премиера и министрите са в последователни заседания и обсъждат всички възможни сценарии.

 

Информация: Бойка Атанасова