Той ще е вдъхновен от Мексико

Хулио Иглесиас обяви, че ще издаде нов албум, вдъхновен от Мексико, въпреки слуховете за евентуалното му оттегляне, съобщи АФП. Днес излиза първата песен от него "Fallaste Corazon". Самият албум "Mexico - Julio Iglesias" ще бъде пуснат в продажба на 18 септември.

 

Това е първият студиен албум на Хулио Иглесиас от 2006 г., когато излезе "Romantic Classics" с версии на най-известните му песни на английски език. Албум на испански не е записвал от "Divorcia" през 2003 г. Иглесиас обясни, че албумът му се състои от 12 песни, вдъхновени от Мексико. С него той отдава почит на най-великите композитори на тази страна.

 

Известният с романтичните си балади и бурен любовен живот певец е признат от Книгата на рекордите на Гинес като единствения испаноезичен изпълнител, продал над 300 милиона албума. Парадоксално е, но той е по-популярен зад граница, отколкото в собствената си страна, като има много почитатели в Китай и други азиатски държави, припомня БТА.

 

Хулио Иглесиас, който е на 71 години, неотдавна претърпя хирургична операция на гърба, но отрече да подготвя оттеглянето си. Тази година той изнесе концерти в България, Португалия, Румъния, Русия, Турция.